Vijf zaken die moslimmannen doen om hun vrouw te controleren

Ingegeven door de islamitische regelgeving behandelen moslimmannen hun vrouw als aan hen behorende.[i] Gelukkig worden meer en meer vrouwen met een islamische achtergrond zich bewust dat ze individuen zijn of een persoon met een eigen wil en gevoelens.

“Mannen zijn toezichthouders over de vrouwen betreffende datgene waarmee Allah de ene boven de andere heeft bevoorrecht en met hetgeen zij van hun bezittingen hebben besteed. Deugdzame vrouwen zijn dus degenen die gehoorzaam zijn en het verborgene bewaken, hetgeen Allah hen wil doen bewaken. En degenen van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, wijs hen terecht en vermijd hen in hun rustplaatsen (bed) en sla hen. Indien zij jullie daarna gehoorzamen, zoek dan geen tegen haar gerichte weg. Allah is Verheven, Groot.” Koran hoofdstuk al-Nisaa (4) vers 34.

 

  1. Vertellen wat ze moet aantrekken als vrouw

Toezicht houden op haar outfit is niet de zaak van een man. Mannen moeten niet bezorgd zijn over wat ze draagt en hoe ze haar kleding draagt. Ze moeten haar niet vertellen dat ze onthullende kleding draagt. Een vrouw heeft ogen en een spiegel om dit zelf vast te stellen. Misschien vertelt hij haar in het begin dat ze er prachtig uitzien, maar om haar eigen bestwil zou ze zich anders dienen te kleden.

  1. Niet laten werken

Als ze een werkende vrouw is, zal hij haar eerst erkennen. Maar zodra ze getrouwd is zal hij haar vertellen dat ze even een break dient te nemen in haar carrière, in de plaats van te zeggen dat ze mag doen zoals ze zelf goedvindt. Dan zal hij langzaam en geleidelijk zeggen dat ze niet zo hard moet werken en rusten want, “Ik ben hier voor al je behoeften”. Doordat een vrouw economisch afhankelijk is van een man brengt ze zichzelf in een gevaarlijke positie. Hoeveel vrouwen – ook Europese hebben vroeger hun hele leven opgeofferd om er te zijn voor hun man en kinderen en op latere leeftijd vertrok die man. Scheiden kan, maar het zou beter zijn dat de vrouw op eigen financiële middelen kan terugvallen.

  1. Overdreven jaloezie

Sommige moslimmannen zijn zo extreem jaloers dat ze klaar staan om elk oog dat naar haar kijkt te slaan.  Een vrouw kan dit schattig en beschermend vinden, maar dit is een aanwijzing van jaloezie en jaloezie kan slaan op een gebrek aan vertrouwen in de partner. Zulke mannen zijn overbezorgd en zitten haar op de hielen. Hij zal informeren over elk moment van haar dag wanneer ze alleen was en haar uitvragen waar, wanneer en waarom ze met iemand heeft gesproken en zeker als dit een andere man is.

  1. Haar vrienden kiezen

De meeste moslimmannen zullen haar vertellen wie haar vrienden mogen zijn. Wanneer je in een relatie gaat met een moslimman zal ze moeten breken met al haar mannelijke vrienden. Enkel wie een mahram is – iemand van haar familie die onhuwbaar is voor haar, zoals haar vader, broers, kinderen, kleinkinderen, enz mogen deel uitmaken van haar vriendenkring.  Sommige mannen zijn zo overbezorgd dat ze hun vrouw vertellen om een paar vriendinnen te verlaten door te zeggen dat ze geen goede invloed op hen lijken te hebben.

  1. Al haar vrije tijd is van hem

Eenmaal in een huwelijk zal de moslimman verwachten dat zijn vrouw al haar tijd aan hem besteed of aan zijn moeder. Hierdoor heeft hij volledige controle over wat ze doet.

 

[i] We weten wel dat niet elke moslimman al deze eigenschappen vertoond, maar een meerderheid wel en dit op basis van religieuze en culturele gronden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s