Waar gaat dit over?

yusef07

 

Dit blog gaat over de overeenkomsten en verschillen tussen het Jodendom en de Islam. De overeenkomsten in gebruiken, wetgeving en aanbidding zijn opmerkelijk en dit is niet verwonderlijk daar ze hun oorsprong vinden in een gemeenschappelijke voorvader Abraham. Niet alleen zijn er overeenkomsten in geloof, gebruiken en levenswijze, maar worden deze twee gemeenschappen in de diaspora ‘opnieuw’ onder druk gezet om te assimileren en hun religieuze identiteit op te geven. Mijn bedoeling is samenbrengen en begrip oproepen tussen deze twee gemeenschappen en buitenstanders achtergrond informatie te verschaffen en op te komen voor onze gemeenschappelijke belangen.

Ik heb een joods-christelijke achtergrond en ben moslim en vergelijkende godsdienstwetenschappen is mijn passie. Ik woon in Frankrijk, maar ben opgegroeid in Brussel. Gehuwd met een Française van Algerijnse afkomst.

PS: Ik heb de mogelijkheid uitgeschakeld voor reacties, omdat is gebleken dat we in een tijd leven waarin mensen eerder zoeken naar polemiek dan naar constructieve bijdragen. Ik ben altijd bereikbaar voor doordachte kritiek, uitnodiging voor een lezing, deel te nemen aan een debat. U kan mij via e-mail contacteren: vanderkimpen@outlook.com

Alvast veel ‘leerzaam’ leesplezier.

Yusef Vanderkimpen